HABURA: Obec sa pripravuje na slávnosti a krst nového CD-nosiča

23.06.2008 Medzilaborce

Habura/Medzilaborce 23. júna (TASR) - Obec Habura v Medzilaboreckom okrese, ktorá láka turistov a návštevníkov východu svojou zvernicou, sa pripravuje na 6. ročník Dní Habury. Obecné slávnosti sa uskutočnia 12. a 13. ...
Na spomínanej akcii sa údajne zúčastní aj známa česká herečka Jiřina Bohdalová, ktorá sa stane krstnou mamou nového cédečka speváka a producenta Ľubomíra Focka s názvom Písne mého srdce. Na nosiči, ktorí naspievali aj Haburčania, sa nachádza tridsiatka obľúbených slovenských, rusínskych, moravských, českých, rómskych, maďarských a židovských piesní.
\"Súčasťou dvojdňových osláv, ktoré odštartujú v sobotu 12. júla, bude bohatý kultúrny program, na ktorom sa zúčastnia aj hostia z Poľska a Česka, ale aj 6. ročník memoriálu Vladimíra Onufráka, venovaný futbalovej osobnosti a zápasom, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce s 500 obyvateľmi Mikuláš Juščík.
Okrem pripravovaných akcií môžu návštevníci Habury zavítať do tamojšej zvernice, rozprestierajúcej sa na ploche 70 hektárov. Obec poskytuje aj ubytovacie kapacity so 70 lôžkami, ktoré využívajú zväčša deti a mládež počas letných táborov a školy v prírode.
V zvernici oplotenej trojmetrovým plotom žije zhruba 40 jeleňov, vyše 20 kusov srnčej zveri a cez 30 diviakov. Časť terajších obyvateľov zvernice pochádza z Poľska a Česka. \"Vstup do nej je zdarma a pri jej návšteve turisti spoja príjemné s užitočným. V obci odstavia auto a trasu do lesa, kde sa zver nachádza, urazia pešo, \" doplnil Juščík.
 

Vyberte región